Ceai pentru diabet (250 g), ceai natural pentru reglarea glicemiei
Descriere
Ceai pentru diabet, ceai natural pentru reglarea glicemiei
Ceai natural pentru glicemie scăzută. Se administrează în cură de 30 de zile.
Acest ceai pentru diabet este un amestec din 9 plante medicinale: afin (Vaccinium mirtillus), dud alb (Morus alba), nuc (Juglans regia), teci de fasole (Phaseolus vulgaris), brusture (Articum lappa), ienupăr (Juniperus communis), salvie (Salvia officinalis), trei frați pătați (Viola tricolor), rostopască (Chelidonium majus).
Adjuvant în reglarea glicemiei.
În cazul în care se iau medicamente pentru diabet, se recomandă consultarea medicului înainte de administrare.
Se recomandă preventiv, persoanelor cu un început de obezitate, predispuse la diabet.
Mod de preparare:
Se prepară o infuzie dintr-o linguriță cu plante și 250 ml apă. Când apa dă în clocot se pun plantele, se oprește din fiert, se acoperă și se lasă la răcit 15-20 minute.
Mod de administrare:
Acest tratament se face în funcție de valoarea glicemiei:
- glicemie până la 150 - o cană pe zi, dimineața;
- gligemie de la 150 la 250, două căni pe zi, dimineața și seara;
- glicemie peste 250, trei sau patru căni pe zi.
Ceaiul are rol de regenerare a pancreasului endocrin; în acest caz regimul alimentar poate fi lejer. Pentru stimularea pancreasului se recomandă folosirea în paralel a tratamentului pentru afecțiuni hepato-biliare (stimulează partea edocrină a pancreasului, în cazul afecțiunilor hepato-biliare).
Se recomandă administrarea ceaiului impreună cu Tinctura împotriva diabetului.