Fetica - Salata mielului (1,5 g), seminte planta aromatica anuala Valerianella locusta, frunze comestibile, Agrosem

3,90 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Fetica - Salata mielului, semințe plantă aromatică anuală Valerianella locusta, frunze comestibile, Agrosem

Cantitate plic: 1,5 g.

Salata de câmp, cunoscută și sub denumirea de fetică, are o mulțime de beneficii pentru sănătate și poate fi introdusă cu ușurință în dietă. Fetica se găsește în supermarketuri sub denumirea de “valeriană”, datorită denumirii sale științifice de “Valerianella locusta”, însă nu trebuie confundată cu Valeriana officinalis, folosită pentru efectele sale calmante, care nu poate fi consumată în salate.

Fetica înflorește la începutul primăverii și se regăsește mai ales pe coasta Mării Mediterane, în Franța, dar și în Africa sau Asia. Ideal este să fie culeasă înainte să înflorească. Aceasta are o aromă discretă de nucă și este adesea folosită la prepararea salatelor.

Fetica este o plantă anuală. Formează o rozetă de frunze cu înălțimea de10-20 cm.

Frunzele se consumă crude în salate sau asociate cu alte legume.

Specia este rezistentă la frig, se recoltează și în timpul iernii din câmp.

Utilizare: salate crude, medicină, industria farmaceutică.

Semănat în aer liber: iulie-octombrie.

Distanța între plante: 10x15 cm.

Recoltare: septembrie-mai.

Beneficii ale consumului de fetică:

Fetica reduce numărul de trigliceride, inflamația, riscul bolilor cardiace, al problemelor digestive și de apariție a cancerului. Aceasta conține cu 30% mai mult fier decât spanacul, ajută la combaterea oboselii, a depresiei și stresului.

Fetica se consumă crudă în salate, adaugată în supe, în sandvișuri, gătită alături de spanac, în omletă.


Caracteristicile plantelor pot varia în funcție de expunerea la soare, de perioada în care sunt cultivate, de nivelul de umiditate, fertilizanți, tipul solului, lucrările solului efectuate, dăunători și alți factori. De aceea, rezultatele obținute pot să difere față de pozele prezentate și caracteristicile descrise.