Revent - Rubarbar (0,4 g), seminte planta medicinala si aromatica Rheum rhabarbarum, Agrosem

3,90 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Revent - Rubarbar, seminte planta medicinala si aromatica Rheum rhabarbarum, Agrosem

Cantitate plic: 0,4 g.

Originara din Asia Centrala, unde a fost cultivata drept planta medicinala cu mai bine de 2500 de ani in urma, rubarba a devenit populara si in Europa. Aceasta planta perena mai este cunoscuta si sub numele de revent si rabarbara. Se cultiva pentru tulpina, care este folosita in special la prepararea dulceturilor si a compoturilor.

Plantarea rubarbei

Rubarba prefera zonele insorite, luminoase, insa se poate adapta si in locurile semiumbrite din gradina. Are nevoie de un sol bine drenat, usor acid si bogat in substante nutritive.

Rubarba se inmulteste prin seminte, care trebuie plantate in luna martie sau in ultima luna de toamna. Inmultirea se mai poate face si prin butasi. In acest caz, sadirea se face primavara, in martie ori toamna, in luna septembrie.

In functie de soi, la maturitate rubarba poate ajunge chiar si la doi metri inaltime. Asadar, fiind o planta care are nevoie de spatiu, trebuie plantata la distante de 60-120 de centimetri una de cealalata.

Poate fi cultivata impreuna cu alte legume din gradina, insa trebuie sa lasi o distanta de minimum 120 de centimetri intre acestea. 

Îngrijirea reventului

Planta ajunge la maturitate dupa doi ani, iar cultura poate fi mentinuta intre 8 si 15 ani.

In verile secetoase trebuie udata regulat, dar nu excesiv, deoarece umezeala excesiva poate duce la aparitia putregaiului cenusiu al radacinii.

Incepand cu al doilea an de cultivare poti incepe sa recoltezi tijele frunzelor, partile comestibile ale plantei. Acestea se pot culege incepand cu luna aprilie si pana in iulie.

In ceea ce priveste fertilizarea, poti utilza substante organice, o singura data pe an, la inceputul lunii martie.

Atentie: frunzele plantei sunt toxice! Se consumă doar tulpinile.


Caracteristicile plantelor pot varia în funcție de expunerea la soare, de perioada în care sunt cultivate, de nivelul de umiditate, fertilizanți, tipul solului, lucrările solului efectuate, dăunători și alți factori. De aceea, rezultatele obținute pot să difere față de pozele prezentate și caracteristicile descrise.